Bonaire met Kinderen

Ja ik weet het, vliegen met kinderen of ze nu 1, 5 of 9 zijn, is altijd een “toestand”. Voor je vertrekt loop je al te stressen over dingen die normaal gesproken in de routine van alledag horen, en je dus niet opvallen. Wat moeten ze daar eten en lusten ze dat wel? Kan ik een speciale stoel krijgen in het vliegtuig? Waarom kan ik geen kamer boeken voor 2 volwassenen en 2 kids? Is er genoeg te doen in dat resort voor de kinderen? Moeten ze worden inge?nt? Allemaal vragen waar we allemaal mee rondlopen alvorens we vertrekken.

V??r vertrek
Behalve die vliegstress is Bonaire een makkelijke bestemming om met je kinderen op vakantie te gaan. Bonaire is een stukje Nederland in de Caribbean en dus niet zo ingewikkeld als veel andere bestemmingen. Om het wat makkelijker te maken heb ik wat tips op een rijtje gezet die de stress van ouders tijdens het vliegen wat verzachten:

 1. Trek de kinderen fel gekleurde T-Shirts aan voor de herkenbaarheid in de drukte op Schiphol
 2. Geef alle kinderen een armbandje om met je mobiele telefoon nummer er op zodat wanneer je er eentje kwijt bent het verloren schaap, of iemand die een van je kids vindt, je kan bellen
 3. Allemaal een eigen trolley of rugzak met handbagage, en handig, iedereen z’n eigen kleur
 4. Wees ruim op tijd op Schiphol
 5. Geef de kinderen makkelijke schoenen om aan en uit te trekken. Bij de douane van sommige vliegvelden moet je je schoenen uit en 3 paar schoentjes met veters is dan niet handig.
 6. Papa als eerste door de douane, daarna de kinderen en mama als laatste. Dan kan papa de kinderen opvangen n? de douane en alle trolleys van de douane band plukken terwijl mama erachteraan komt om de kids hun schoenen aan te trekken.
 7. Settle je familie op een vaste plek op het vliegveld. Kies een cafetaria, restaurant of een andere duidelijke plaats waar je al je handbagage kunt uitstallen zonder anderen lastig te vallen.
 8. Doe iets leuks op het vliegveld. Ga een hamburger eten bij Mc Donalds of koop een leuk klein speeltje zodat kinderen Schiphol gaan associ?ren als leuke plek.
 9. V??r het boarden ? iedereen naar het toilet, plassen als je net de hele boel op z’n stoel in het vliegtuig hebt zitten is niet alleen vervelend voor jou maar ook voor andere passagiers en als het erg lang duurt ook voor de cabin crew.
 10. Na instappen geeft iedereen ??n voor ??n z’n trolley aan papa, en papa (is vaak de langste) stopt de handbagage in de bagage bakken. N? inleveren van een ieder z’n trolley ZITTEN!
 11. Geef je kinderen een kauwgommetje v??r het opstijgen om pijn aan de oren, vanwege de luchtdruk in het vliegtuig, te voorkomen
 12. Ook v??r het opstijgen, geef de kinderen een nieuw boek of speeltje waarvan je weet dat ze er minstens een uur mee zoet gaan zijn. Sommige vliegtuig maatschappijen hebben een pakketje voor kinderen. Die krijg je vanzelf van de stewardess.
 13. Heb een doosje cleaning wipes bij de hand en niet onderin de hand bagage die ergens verstopt zit in een van de trolleys!
 14. Zo moet het gaan lukken lijkt mij.

Eenmaal op Bonaire is het heerlijk weer met een gemiddelde temperatuur rond de dertig graden, een heerlijke zee en … VAKANTIE!!

Activiteiten op Bonaire voor kinderen

Bonaire is voor gezinnen altijd al een geweldige vakantie bestemming geweest. Bijna alle activiteiten op Bonaire kunnen zowel door volwassenen als voor kinderen worden gedaan waardoor je als gezin samen iets onderneemt in plaats van de kinderen in een Kids Club en de ouders hun eigen activiteiten. Veel hotels hebben faciliteiten voor kinderen, maar ook wanneer u in een appartement verblijft zijn er veel leuke dingen voor kinderen te doen.

Op Bonaire kunnen kinderen leren duiken, snorkelen, er is keuze uit spannende en minder spannende excursies, een vlindertuin, op safari bij de ezels, het flamingo opvang centrum, met een bootje naar Klein Bonaire waar de schilpadden eieren leggen en nog veel meer. Uit eten is ook geen probleem, restaurants zijn ingesteld op kinderen en er zijn zat pizzas, spagetti en hamburgers met frietjes te vinden. Kortom, ook voor kinderen is Bonaire een leuke bestemming.

Meer leuke dingen om te doen met kinderen op Bonaire? Zat!
Wat dacht je van Flamingos kijken bij Goto Lake, of een kano tocht door de mangrove, fietsen huren en naar de slavenhuisjes fietsen. Een echte Ezel Safari op je fiets door het terrein waar de ezeltjes rondlopen in het opvang centrum van het Donkey Sanctuary Bonaire. Een excursie onder begeleiding naar het reservaat van naar Washington Park inclusief lunch en snorkel tour. Of met een watertaxi naar het onbewoonde eilandje Klein Bonaire waar de schilpadden hun eieren leggen

Bonaire heeft voor kinderen enorm veel leuks te bieden en veelal nog leerzaam ook.