Watersport

Watersport op Bonaire

Een unieke ervaring is de zonsondergang bekijken vanaf het dek van een zeilboot. Diversen aanbieders verzorgen graag een dagje zeilen of varen, en zelfs een cruise bij maanlicht is mogelijk. Als je wilt gaan vissen, op diverse aansprekende en uitdagende vissoorten, kan je mee op ??n van de vele charterboten. Ook speciale arrangementen zijn mogelijk, en natuurlijk zijn er ook kleinere boten te huur.

Windsurfen Bonaire

5 keer op rij is Bonaire uitgeroepen tot beste plek om te leren windsurfen. Het windsurfteam van het eiland, bewijst door de hoge klasseringen die de windsurfers halen, hoe goed de omstandigheden zijn. Je kan ze regelmatig zien trainen op Sorobon.

Sorobon
Sorobon staat bekend om de constante wind en het warme water, dat slechts kniediep is. Regelmatig worden dan ook belangrijke wedstrijden in windsurfen op Sorobon georganiseerd, met zowel de lokale top als de internationale windsurfelite. Op het eiland bieden diverse windsurfprofessionals surflessen en surfclinics aan, voor de jeugd, maar ook voor volwassenen. Overigens ben je bij het gebruik van de zee, dus ook voor windsurfen en dergelijke, verplicht een “Nature Tag” aan te schaffen.

Kitesurfen Bonaire

Een sport die steeds populairder wordt op Bonaire, is Kitesurfen. Vooral bij Atlantis, zijn de omstandigheden nagenoeg perfect, maar ook bij Pink Beach zijn veel Kitesurfers te vinden. Wil je deze sport leren kennen, dan zijn er diverse mogelijkheden op Bonaire.

Kajakken
Een andere unieke watersportervaring bieden de beschermde Mangroves, die je het beste per kajak kan ontdekken. Je hebt hiervoor wel een gids nodig, aangezien het gebied beschermd natuurgebied is. Een El Dorado voor Surfen en Zeilen.