Duiken Snorkelen

Duiken Bonaire

De onaangetaste natuur rond Bonaire, maakt duiken tot een unieke belevenis. Iets wat je gewoon moet doen, ook al ben je geen waterrat. De zee rond Bonaire biedt een leefomgeving aan maar liefst 469 verschillende vissoorten (bron Reef Environment Education Foundation), met enkele zeer kleurrijke exemplaren. Bijvoorbeeld de Papegaaivissen, maar de riffen zijn ook een kraamkamer en schuilplaats voor de vriendelijke Maanvissen, de Sergantmajoors en de prachtige Vlindervissen. Ook aansprekende soorten, zoals de Tarpon en de Baracuda komen voor, evenals de perfect gecamoufleerde Hengelaarsvis.

Schildpadden, Zeekomkommers en Roggen
Het unieke gebied herbergt ook Schildpadden, Zeekomkommers en Roggen, en als je een beetje geluk hebt zie je een Walvishaai, Dolfijnen of de magnifieke Mantarog.

Flora en Fauna
Een uniek gebied onder water, met een rijk zeeleven. Het eiland wordt helemaal omgeven door koraalrif, wat al bij de kustlijn begint, en zich tot zo’n 300 meter van de kust uitstrekt. En vanzelfsprekend is het gehele gebied beschermd natuurgebied, het National Marine Park.

Duikplekken Bonaire

Een echt duikparadijs, zoals je op de nummerborden van de auto’s op het eiland kunt zien. Deze naam heeft het eiland te danken aan 54 kantduikplekken, die makkelijk toegankelijk zijn. In totaal kent Bonaire 86 offici?le duikplekken, die allemaal worden aangegeven met gele stenen, die overal langs de weg te vinden zijn. Elke steen is bovendien voorzien van de naam van de duikplek. Ga je duiken, dan moet je een “Nature Tag” aanschaffen, het geld komt ten goed van het Marine Park.

Aanbevolen duikplekken zijn onder andere, 1000 steps (67 treden van de duikplek naar je auto, wat als je uit het water komt soms wel 1.000 treden lijkt), Red Slave, Alice in Wonderland (als je hier duikt begrijp je waarom de duikplek zo genoemd is, No Name (vanaf Klein Bonaire, genoemd naar No Name Beach), Karpata (??n van de moosite duikplekken en erg makkelijk bereikbaar) en Bok Bartol net ten noorden van het Washington Slagbaai National Park. Let wel, dit is slechts een kleine opsomming van mooie duikplekken. Ook de andere duikplekken zijn absoluut de moeite waard.

Duikscholen en Duiklessen Bonaire

Op het eiland zijn een groot aantal duikscholen waar je kunt leren duiken of een opfriscursus kan boeken.

Snorkelplekken Bonaire

Wil je liever niet duiken, maar toch van de onderwaterwereld genieten, dan kan je ook op diverse snorkelplekken terecht. Ook de snorkelplekken zijn gemarkeerd met gele stenen, en ook voor het snorkelen is de aanschaf van een “Nature Tag” verplicht. Er zijn ook diverse bedrijven op het eiland, die een snorkel excursie aanbieden. Een stil moment vol met kleur en leven. Duiken of snorkelen.