Duiken met Kinderen

Duiken is zo’n beetje de enige sport met een leeftijd beperking, een kind moet 10 jaar oud zijn voor de Junior Open Water Certificatie, dus veel van de resorts zijn ingesteld programma’s op maat voor kinderen in te stellen. Naast andere leuke programma’s, veel van duikscholen bieden “Sasy” programma’s (Supplied Air Snorkeling for Youth). De uitrusting is gelijk aan een duikuitrusting maar is gemaakt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Het kind wordt aan de oppervlakte gehouden maar krijgt toch lucht via een tank. Geweldig voor die kleine duikers die gewoon niet kunnen wachten om met de hele familie te gaan duiken.

Het Sand Dollar Resort heeft een programma voor kinderen van 3 tot 7 , de Sand Penny Club. Ocean’s Classroom is een programma voor oudere kinderen van 6 tot 15 jaar aangeboden door Bonaire Dive and Adventure.

Snorkelen kinderen

Plaza Resort Bonaire heeft ook een ochtendprogramma voor de kinderen. De activiteiten zijn afgestemd op de groep die er op dat moment is en over het algemeen georganiseerd rond het schema van de normale duik boten. Toucan Diving, het duik centrum van Plaza Resort Bonaire heeft een leuk snorkel programma “Aqua Kids” genaamd. Aqua Kids is een prima educatief snorkel programma voor kinderen van 5 tot 12. Het leren over de natuur en over de bewoners van de zee, zal uw kind helpen begrijpen waarom het belangrijk dfat we met z’n allen de wereld onder water moeten beschermen

Dit kan van van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12u30 … w?l even een dagje van tevoren aangeven dat uw kind mee wilt doen. Uw kind moet natturlijk wel kunnen zwemmen. In het weekend kan soms ook maar wel op speciaal verzoek. Spelender wijs zal uw kind leren snorkelen ?n tegelijkertijd leren over het leven onder water. De lessen vinden plaats in het kalme en ondiepe zee aan het strand van Plaza Resorts bij het rif en op verschillende snorkel locaties waar ze heen gaan met de boort. U kunt uw kind inschrijven voor een weeklang avontuur, aanmelden is bij de Toucan duikwinkel.

Vergeet niet om zonnebrandcr?me eneen snorkel uitrusting mee te nemen! Maar als uw kind dit niet heeft Als uw kind nodig heeft kunt u dit ook ter plaatse huren. Ook vakantiegangers die niet in het Plaza Resort Bonaire logeren kunnen aan het Aqua Kids programmma mee doen. Maar ook andere hotels zoals de Harbour Village Beach Club heeft speciale duik programma’s voor kinderen. Keus genoeg op Bonaire!