Rincon

Rincon Bonaire

Rincon werd in de 16e eeuw door de Spanjaarden gesticht in een dal aan de noordkant van het eiland, tussen de heuvels. Mede daardoor was Rincon niet zichtbaar vanaf zee, en beter beschermd tegen piraten. Het is de oudste nederzetting op Bonaire. Het dorpje wordt omgeven door een prachtige natuur, en staat bekend om de vele festiviteiten en activiteiten.

Rincon staat ook bekend om de kleine, maar zeer kleurrijke huisjes, die wat dat betreft perfect in de woestijnomgeving passen. De beste tijd om naar Rincon op vakantie te gaan, is wellicht April. Niet alleen is het weer meestal goed in deze maand, er worden ook nog eens twee locale festivals georganiseerd. Het Simadan festival (oogstfeest) en de Rincon dag. Beide festivals duren meerdere dagen, en staan bol van de tradities en natuurlijk de locale keuken en drankjes.

Oudste dorp van Bonaire

Omdat Rincon het oudste dorpje op Bonaire is, zijn er een aantal oude bezienswaardige gebouwen. Ook de plaatselijke markt is zeker de moeite waard, met de vele tropische producten. Het Washington Slagbaai National park ligt dicht bij het dorp, en het genieten van de flair en rustige sfeer wordt door veel toeristen als iets unieks ervaren.

Toen de Nederlanders Rincon overnamen van de Spanjaarden, was ??n van de eerste en belangrijkste doelstellingen, het bouwen van een kerk. Deze kerk, origineel gebouwd in 1776, is vandaag de dag nog steeds ??n van de belangrijkste attracties. De kerk is was overigens niet alleen van belang voor het beleven van de religie van de Nederlanders, maar ook voor het bekeren en vooral op religieus gebied onderwijzen van de toenmalige slaven.

Andere historische attracties zijn de Mangasina di Rey (het pakhuis van de koning) en de Kas Krioyo Rincon. De Mangasina di Rey is een mooi muesum over de cultuur en geschiedenis van Bonaire. Rincon biedt cultuur, een rijke geschiedenis en twee grote festivals.