Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Bonaire

Bonaire biedt een groot aantal aansprekende bezienswaardigheden en uitstapjes. Je kan zelf met je (gehuurde) auto op pad, of gebruik maken van een bustour of bijvoorbeeld sunset cruise. Bij een ‘guided’ tour kan je perfect het eiland leren kennen.

Quad Tours
Een unieke mogelijkheid om het eiland te verkennen, zijn de Quad Tours die je op het eiland kunt boeken. Bijvoorbeeld de Spelunk / Wahikimba tour, die je naar het oosten van Bonaire brengt, langs de vuurtoren en de grotten.

Vlinderboerderij Bonaire

Een pracht en praal kan je bewonderen op de Vlinderboerderij. De vlinders komen oorspronkelijk uit een beschermingsprogramma in Zuid-Amerika, en worden op de boerderij gekweekt. Je kan in de broeikas de vlinders zien dansen boven de vijver, maar ook de bloemen en kleine bosjes zitten vol met de meest exotische vlinders.

De opbrengst van de Vlinderboerderij komt ten goede van herbeplanting van de regenwouden.

Donkey Sanctuary Bonaire
Een pracht en praal kan je bewonderen op de Vlinderboerderij.
Een opvanghuis dat onderdak en verzorging biedt voor wilde ezels, en inmiddels is uitgegroeid tot een attractie van wereldformaat. Zo wordt onder andere informatie gegeven aan kinderen op school. Het is in ieder geval een unieke ervaring om de genegenheid tussen mens en ezel te zien.

Overige bezienswaardigheden
Natuurlijk zijn er nog meer bezienswaardigheden op het eiland, zoals het Wahington Slagbaai National Park, het Pekelmeer met de slavenhuisjes en de zoutpannen, het Gotomeer (Flamingo’s), een prachtig uitzicht over het Rincon dal bij Para Mira, de uitzichtspunten Alta Mira en Sero Largu en de Willemstoren.

Nooit een saai moment op een uniek eiland.